Ekonomitjänster för privatpersoner!

Varför betala tusenlappar extra? Kom in till oss och få hjälp anpassad till just dina behov och till priser som passar din plånbok!

Förlösa Ekonomi

 

Bouppteckning och arvsskifte

När livet slutat för någon närstående ska en bouppteckning ställas samman och skickas till Skatteverket inom tre månader. Bouppteckningen ska visa vilka tillgångar och skulder som finns i dödsboet just på dödsdagen, och dessutom tar man upp de kostnader som kommer i samband med avskedet (t.ex. för begravningsbyrå, gravsättning och minnessammankomst).
En bopuppteckning kan man göra själv, eller så kan man ta hjälp av en jusrist eller någon annan med erfarenhet av bouppteckningar. Förlösa Ekonomi har lång erfarenhet av bouppteckningar, och vi hjälper gärna till så ni sparar några kronor och får tid att fokusera på avskedet i lugn och ro.
Tack vare vårt avtal med bankerna går det efterföljande arvsskiftet snabbt och smidigt så snart ni är överens om fördelningen.

Deklaration

Det är mycket man ska tänka på i samband med deklarationen så att allt blir rätt. Avdrag, reavinst, ränteutgifter, hobbyverksamhet - ja listan är lång. Vi har lång erfarenhet av deklarationer och skatteberäkning. Låt oss hjälpa dig så kan du folkusera på annat!

Juridiska dokument

När du själv eller någon närstående står inför förändringar i livet är det bra att skapa dokument och avtal som klarar en juridisk prövning. Vi hjälper dig med det finstilta så att du kan fokusera på annat.
Här nedan finner du ett urval av de juridiska handlingar vi kan hjälpa till med. Har du andra behov? Kontakta oss så kan vi säkert lösa det också. Vi har stor erfarenhet och hjälper er så att alla blir nöjda!
I mer komplicerade ärenden har vi dessutom tillgång till en jurist som ser till att allt blir rätt.

Testamente
Ingen vet när det behövs - eller om det behövs. Men för att vara säker på att kvarlåtenskapen hanteras som du vill kan vi hjälpa till med upprättande av testamenten för dig och dina närstående.

Generalfullmakt och framtidsfullmakt
Om något skulle hända dig i framtiden kan det vara bra att redan ha angett vem som ska företräda dig i olika situationer. Ingen vet när det behövs - eller om det behövs. Men för att vara på den säkra sidan kan vi hjälpa till med upprättande av olika fullmakter för dig och dina närstående.

Generations- och arvsskiften, Förmedlingsuppdrag, Gåvobrev
Vid överlåtelser i samband med arvs- eller generationsskifte kan det vara knepigt att få allt rätt och rättvist. Vi hjälper dig att hitta vägen framåt så att alla inblandade ska bli nöjda.
Har du bestämt dig för att sälja fastigheten eller ett värdefullt föremål? Har du hittat en köpare? Har ni kommit överens om ett pris? Då hjälper vi gärna till med kontrakt och övrig dokumentation! Våra köpekontrakt gäller även som underlag för inskrivning hos Lantmäteriet.
För dig som säljare av en fastighet tar vi så klart också hand om reavinstberäkningen om du vill det!
Vill du ge bort något värdefullt som gåva? Upprätta ett gåvobrev så blir det inga diskussioner om vem som har fått vad.

Bodelning och skilsmässa

Ibland tar livet nya riktningar. I samband med att man flyttar isär är det lämpligt (samboskap) eller rent av tvunget (vid skilsmässa) att göra en formell bodelning. Kom till oss, så hjälper vi till så att allt blir rätt!

Bra att veta

 • Dina behov i centrum

 • Lång erfarenhet

 • Lokal förankring

 • Kontor i centrala Kalmar

 • Hembesök om du vill

 • Konkurrenskraftiga priser

 

Vill du anlita oss?

 

Vad kostar det?

 • Vårt mål är att du ska ha råd att anlita professionell hjälp så att du eller dina efterlevande slipper otydligheter eller formella felaktigheter i dina dokument.
   
  Kontakta oss för mer information och en småländsk prisuppgift!